Spring til indhold

Rembursgaranti

Region
Alle

Sektor
Alle

Xsl file could not be processed

Introduktion

Med en rembursgaranti fra EKF kan du få din bank til at deltage i rembursbetalinger i lande og på markeder, hvor banken ellers ikke vil tage risikoen. Rembursgarantien dækker din banks risiko for tab, når kredittiden er op til 24 måneder.

 

Beskrivelse

Fordele:
Du får den bedste sikkerhed – bekræftet remburs - for, at en udenlandsk køber kan og vil betale. Din betaling er garanteret af din kundes bank, allerede inden du leverer varerne. Du kan derfor få din betaling kort tid efter. Det giver dig bedre likviditet. Samtidig giver det dig sikkerhed for, du får betaling til tiden, og at ordren ikke annulleres eller ændres uden din accept. Det er din bank, som tager risikoen for rembursen. En Rembursgaranti fra EKF betyder, at hvis din bank ikke får penge fra den udenlandske bank, så betaler EKF erstatning til din bank. Med Rembursgarantien kan du tage imod ordrer på markeder, som du ellers ikke ville turde begive dig ud på. Du har ingen risiko.

Hvad er Rembursgaranti?
En remburs er en betalingsgaranti fra din kundes bank og regnes som en af de sikreste betalingsformer på de internationale markeder. Remburs er meget benyttet som betaling i international handel, da reglerne for remburser er anerkendt af banker verden over.

Når du eksporterer varer eller tjenesteydelser og benytter remburs som betalingsform, betyder det, at din kundes bank forpligter sig til at betale til din bank, som betaler til dig. Det betyder, at det er din bank, som tager risikoen for, at den udenlandske bank ikke betaler som aftalt. Derfor er det ikke altid, at bankerne vil deltage i remburser. Når banken ikke vil deltage, kan det sætte din betaling over styr. Men med en Rembursgaranti er din bank sikker på at få sin betaling. Hvis banken ikke får betalingen fra udlandet, betaler EKF erstatning.

Hvad koster det?
Din virksomheds bank betaler en præmie for EKF’s Rembursgaranti. I praksis er det din bank, der fastsætter præmien. Hvis EKF ikke accepterer prisen, siger vi nej til forretningen.

Læs mere her

Hvilke kriterier skal virksomheden opfylde?

Danske og udenlandske banker, der bekræfter en remburs, kan få en Rembursgaranti.

 

Hvad skal virksomheden gøre?

For yderligere information kontakt garantichef, SMV og Klima Karsten Ipsen på tlf.: 3546 2660 / 2019 4506 eller e-mail: ki@ekf.dk.

 

Kontaktinformation

EKF - Eksport Kredit Fonden
Lautrupsgade 11
2100 København Ø
Tlf.: 7873 4358
E-mail: ekf@ekf.dk

Siden er sidst opdateret:  20.08.2015