Spring til indhold

Køberkreditgaranti

Region
Alle

Sektor
Alle

Xsl file could not be processed

Introduktion

En Køberkreditgaranti kan være med til at sikre din virksomhed en ordre, når din køber i udlandet har behov for et lån til at betale for ordren. Garantien giver banken sikkerhed for lånet.

 

Beskrivelse

Fordele:
Du kan hjælpe din kunde med at få kredit til at placere sine ordrer hos dig. Med en Køberkreditgaranti vil din bank gerne give din kunde kredit. Du kan bruge en finansieringsløsning aktivt i dit salgsfremstød. Kan du tilbyde en attraktiv finansieringsløsning til din kunde, er du et skridt foran dine konkurrenter. Som eksportør har du ingen finansieringsrisici, da du ikke er part i finansieringen.
Du får desuden dine penge med det samme, når du leverer ordren. En Køberkreditgaranti har intet maksimumbeløb og kan derfor bruges i forbindelse med store millionordrer.

Hvad er Køberkreditgaranti?
En Køberkreditgaranti garanterer betalingen overfor en bank, der yder et lån til en udenlandsk køber. Det betyder, at når du forhandler med din kunde om en ordre, kan du tilbyde kunden hjælp til at få et lån. Lånet kan kun bruges til at købe dine varer. Din kunde får lånet enten i en dansk eller udenlandsk bank. EKF udsteder en Køberkreditgaranti til banken. Med garantien har banken sikkerhed for at få sine penge tilbage. EKF betaler erstatning til banken, hvis betalingerne fra udlandet ikke kommer som aftalt.

Flere eksportører bruger finansieringsløsningen som et salgsparameter, når de er ude i verden. Kan de tilbyde et konkurrencedygtigt lån og et godt produkt, er der stor sandsynlighed for, at salget kommer hjem.

Hvad koster det?
EKF tager en præmie for at udstede en Køberkreditgaranti. Præmien fastsættes ud fra køberens kreditværdighed, de politiske forhold i køberens land og kredittens løbetid. Derudover betaler kunden renter og omkostninger til banken for lånet. Præmien til EKF kan medfinansieres som en del af lånet.

Læs mere her

Hvilke kriterier skal virksomheden opfylde?

EKF udsteder Køberkreditgarantien til en dansk eller udenlandsk bank, så banken får sikkerhed for et lån til din kunde. Det er et krav, at kunden er fra udlandet. EKF skal vurdere den udenlandske køber som kreditværdig, inden vi udsteder en garanti.

 

Hvad skal virksomheden gøre?

For yderligere information kontakt Deputy Director Søren Juhl på tlf.: 3546 2620 /
3094 6782 eller e-mail: sju@ekf.dk.

 

Kontaktinformation

EKF - Eksport Kredit Fonden
Lautrupsgade 11
2100 København Ø
Tlf.: 7873 4358
E-mail: ekf@ekf.dk

Siden er sidst opdateret:  18.08.2015