Spring til indhold

Finansieringsgaranti

Region
Alle

Sektor
Alle

Xsl file could not be processed

Introduktion

En finansieringsgaranti giver dig mulighed for at få finansieret veksler og remburser gennem din bank, så du slipper for at tage risikoen og får penge med det samme. Finansieringsgarantien dækker din banks risiko for tab.

 

Beskrivelse

Fordele:
Du kan hjælpe din kunde med at låne penge, så kunden kan placere sine ordrer hos dig. Med en Finansieringsgaranti vil din bank gerne give din kunde en kredit. EKF betaler erstatning, hvis den udenlandske kunde ikke betaler som aftalt. Du får betaling fra din egen bank, når aftaledokumenterne præsenteres. Det vil sige, at selv om din kunde har lang betalingsfrist, undgår du at risikere tab eller binde penge i lange kredittider. Da EKF overtager størstedelen af risikoen, kan du med ro i sindet bevæge dig up på nye markeder og få nye kunder. Du har ingen risiko.

Hvad er Finansieringsgaranti?
I international handel bruger virksomheder og banker remburser og veksler som betaling for eksportordrer. De to betalingsformer er internationalt anerkendte, og du kan bruge dem, når du sælger varer til udlandet og vil have sikkerhed for din betaling.

Når du modtager en remburs eller en veksel fra en udenlandsk kunde eller bank, kan du bede jeres bank om at finansiere den. Dermed overtager banken risikoen for, at den udenlandske kunde eller kundens bank ikke betaler som aftalt. Du har derved ingen risiko og kan koncentrere dig om dine forretninger.
 
Det er dog ikke altid, bankerne ønsker at overtage risikoen på veksler og remburser for udenlandske kunder, de ikke kender. Derfor går Finansieringsgarantien ind og dækker hovedparten af bankens risiko. Går noget galt, betaler EKF erstatning til banken. En Finansieringsgaranti er derfor en garanti til banken. Men den kommer dig til gode.

Hvad koster det?
EKF tager en præmie for at udstede en Køberkreditgaranti. Præmien fastsættes ud fra køberens kreditværdighed, de politiske forhold i køberens land og kredittens løbetid. Udover præmien til EKF skal kunden betale renter og omkostninger til banken for kreditten. Din bank kan oplyse dig om den samlede pris.

Læs mere her

Hvilke kriterier skal virksomheden opfylde?

Danske og udenlandske banker kan få en Finansieringsgaranti. Den udenlandske kunde skal normalt forudbetale mindst 15 % af ordrebeløbet ved løbetider over 1 år. Kreditten skal desuden være udformet som et serielån med lige store afdrag, der er tillagt de løbende renter.

 

Hvad skal virksomheden gøre?

For yderligere information kontakt garantichef, SMV og Klima Karsten Ipsen på tlf.: 3546 2660 / 2019 4506 eller e-mail: ki@ekf.dk.

 

Kontaktinformation

EKF - Eksport Kredit Fonden
Lautrupsgade 11
2100 København Ø
Tlf.: 7873 4358
E-mail: ekf@ekf.dk

Siden er sidst opdateret:  20.08.2015