Spring til indhold

Om Eksportguiden

Eksport- og investeringsguiden er et af elementerne i ”Regeringens strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati" fra 2014. Guiden giver et overblik over og information om alle offentlige støttetilbud til fremme af eksport og internationalisering.

Hvad indeholder guiden? 

Formålet med Eksportguiden er at give danske virksomheder et samlet overblik over alle offentlige støtteordninger inden for eksport -og internationalisering, og derved give virksomheder et overblik over mulighederne for støtte.

Guiden indeholder alle offentlige programmer der har et element af eksportstøtte, enten i form af tilskud, rådgivning eller finansiering.  

Hvorfor kan jeg ikke finde det jeg søger?

Hvis du ikke finder programmer til dit behov, er det en god idé at søge på overemner, fx "eksportrådgivning", "finansiering", "innovation", "teknologi" eller "EU".

Hvis du søger efter programmer på bestemte markeder eller sektorer, er det kun de programmer der indeholder lige præcis det navn du søger på, som kommer frem. Årsagen er at langt de fleste programmer gælder for alle markeder og alle sektorer. Derfor foreslår vi, at du søger på overemner, som beskrevet ovenfor, eller bruger emneordene til at filtrere søgningen.

Hvem står bag?

Eksportguiden redigeres af Eksportrådet, som er en del af Udenrigsministeriet.

Eksportrådet hjælper små og store virksomheder med at komme i gang med eksport og med at udvide aktiviteterne til nye markeder. Opgaverne omfatter internationalisering i bredeste forstand - f.eks. i form af markedsanalyser, etableringsrådgivning og kontakt til potentielle samarbejdspartnere og nye afsætningskanaler.

Eksportrådet har medarbejdere på ca. 70 danske ambassader og repræsentationer i udlandet samt i Udenrigsministeriet i København. Læs mere om Eksportrådet.

Danida finansierer Eksportguiden. Danida er betegnelsen for den del af Udenrigsministeriet, som styrer Danmarks udviklingssamarbejde. Dansk udviklingspolitik skal bekæmpe fattigdom gennem styrkelse af menneskerettigheder og bæredygtig økonomisk vækst. Danida har ansvaret for at planlægge, gennemføre og kvalitetssikre udviklingssamarbejdet.

På de danske ambassader og repræsentationer i udlandet arbejder både lokale medarbejdere og udsendte danskere med administration og forvaltning af udviklingssamarbejdet, med det enkelte land. Læs mere om Danida.